Welkom op
Home » TOYOTA Auris Touring Sports Hybride

TOYOTA Auris Touring Sports Hybride Technoline

17 januari 2019:  Omdat de Volvo 940 al twee weken geen verwarming en/of ventilator heeft, heb ik besloten dat ik geen zin meer heb om aan de dagelijkse gebruiksauto te sleutelen. Ik repareer het later wel en dan gaat hij eruit..

Daarom hebben we besloten dat er een moderne auto bij moet komen. Omdat de diesel olie inmiddels bijna net zo duur is als benzine, heb ik besloten dat het een benzine/hybride moest worden, liefst op benzine E10 en dan kom je bij het merk dat daar de meeste ervaring mee heeft: Toyota.

Ik heb eerst een 2e hands Yaris geprobeerd, maar dat is het niet voor mij, het rijdt goed, maar bij 80 km/u maakt hij teveel lawaai en het ding is wel erg langzaam +  de bestuurdersstoel kan niet ver genoeg naar achter naar mijn zin.

Daarna een Auris geprobeerd, en dat is meteen goed. Goede stoelen, zelfs vergeleken met Volvo, erg compleet uitgerust en erg goed afgewerkt van binnen. Uiteindelijk heb ik deze Auris in stationcar uitvoering gekocht (Belachelijk genoeg heeft hij de naam meegekregen "TOYOTA AURIS TOURING SPORTS 136H TECNOLINE", maar goed, het blijven Japanners hè?)

Onze auto is van maart 2018, had bij aankoop 4900 kilometer gelopen als demo van de Toyota dealer en gaf een geweldige korting op de prijs..het loopt uitstekend, is veilig, loopt hele einden op electra zonder dat je iets hoeft te doen, hij schakelt zelf van benzine naar electra en terug, en gebruikt tot nu toe tussen de 4 en 5 liter per 100 kilometer. Ik vind hem niet mooi, maar afgezien van een enkele Aston Martin of Jaguar vind ik geen enkele moderne auto mooi, dussss....

De kinderen noemen hem de TOMToya....en spelen met de gadgets op het beeldscherm in het dashboard..

08 april 2019:  km 8240 En ja hoor, al twee (kleine-) schades gereden, beide keren bij het achteruit rijden! Eerste keer tegen een uitstekend stuk van de muur waar ik parkeerde, resultaat: wat kleine pitjes aan de linkerkant op de achterbumper. De tweede keer: linkeerachterspatbord tegen een bordje: een langwerpig deukje achter het achterwiel..

Altijd hetzelfde met een nieuwe auto!!

13 juni 2019:  En het wordt nog veel gekker: ik heb de auto achteruit met de linkerachterkant tegen de hoek van de muur rond ons huis gezet!

Ongelofelijk, 3 keer dezelfde hoek, maar nu is er serieuse schade en ik heb verdorie een achteruitrijcamera! En nee, ik had niets gedronken!!

Schade volgens de expert van de verzekering: 1485,17 euro incl. btw..

Ik laat het na de zomervakantie wel maken, eerder hebben het schadebedrijf en/of ik geen tijd..

04 oktober 2019: km 12.282 ik heb de auto afgelopen maandag weggebracht voor de reparatie en vandaag teruggekregen. Door allerlei omstandigheden en de vakantie was er niet eerder tijd voor de reparatie. Het ziet er als nieuw uit, maar de strip op de bumper die beschadiging moet voorkomen is natuurlijk bij het vervangen niet meer aanwezig dus die nieuw besteld op ebay, een zwarte ditmaal..