Welkom op
Home » XC 60 XENIUM D4

VOLVO XC 60 XENIUM AWD D4

03062016.jpg

Doordat ik enorm genoeg had van de XC90 en dat goed liet merken aan de dealer, wilde men ons een aanbieding doen: ("we verliezen een klant door die XC90!") de reparatiekosten van de XC90 nemen ze over, en ze bieden deze XC60 aan, die als demo heeft gediend. 6000 km op de teller, van november 2015 en met alle, maar dan ook alle opties....de auto kost nieuw zoals hij hier staat bijna 60.000 euro in Frankrijk, bijna 75 in Nederland!.

Men heeft de prijs voor ons héél scherp gemaakt en er wordt voor die prijs ook nog een afneembare trekhaak onder gezet.

Na een proefrit, waarbij het leek alsof de XC90 door een andere fabrikant is gemaakt, zijn we enthousiast gezwicht. Wat een fijne auto is dit! Betere automaat, met flippers aan het stuur zodat je zelf kunt terugschakelen op aflopende hellingen, leren bekleding (met als extra sportstoelen), panoramadak, LEDRA 18 inch velgen, en zoals gezegd alle electronische opties als lane-warning, automatisch remmmen voor voetgangers, adaptieve cruisecontrol etc. etc.

De XENIUM uitvoering blijkt dus alle opties van de andere lijnen te hebben plus:  panoramadak, achteruitrijcamera, electrisch regelbare stoel passagier, verwarmde stoelen, verwarmde voorruit, adaptieve cruisecontrol met file-functie (!), verkeersbord herkenning, lane-warning,  automatische voetgangers- en wielrijdersherkenning en remmen, dode hoek waarschuwing....

3 juni 2016: 6153 km De auto opgehaald bij de dealer omdat mijn vader is overleden en we naar Nederland moeten. Men heeft vertrouwen, want de auto is nog niet betaald en het kenteken staat nog op naam  van de Volvo-dealer!!

1 juli 2016: de extra dingetjes opgehaald bij de dealer: stalen rek voor achter de achterstoelen, rubber matten, bescherming voor de achterbumper en een rubberen tunnelbeschermer. De rubber mat voor de bagageruimte had ik al meegenomen...

13 december 2016: de auto heeft inmiddels natuurlijk (bij 9000km) z'n eerste beurt gehad (gratis) en doet het voortreffelijk. Stuurt geweldig, trekt geweldig, remt geweldig en alle opties zijn erg handig en veilig. De adaptieve cruisecontrol is een wonder, het ding rijdt zelfs volautomatisch file! Stoppen en optrekken zonder iets te doen! De auto is al drie keer naar Nederland vv geweest en blijkt ook nog een geweldige reisauto.

En dat van iemand die van oude auto's zonder poespas houdt!

De verlichting aan de voorkant is een wonder, hij dimt automatisch het grootlicht in de bebouwde kom en als hij een ander auto in de verte ontwaart...en dan draait er ook nog iets mee voor in de bochten. Leuk dat  LED licht! Een zee van licht zonder anderen te verblinden..

30 december 2016: we zijn "even" naar Goor in Nederland vertrokken om 8.15 uur op 26 december., we waren om 13.30 in Goor, terwijl we ook nog koffie hebben gedronken bij de AC voor Luik.  De 29ste zijn we weer terug gereden nadat we ook nog een dag in Amsterdam waren geweest op de 27ste voor verjaardagbezoekjes. De XC is een werkelijk perfecte reiswagen, alles gaat moeiteloos!

 

31-12-2016.jpg

31 december 2016 in de wijnvelden......

Zomer 2017: inmiddels drie keer naar Nederland geweest en een vakantie van twee weken naar de Cevennen in augustus: alles loopt probleemloos. Fijne auto voor de afstanden, maar ik heb er niet veel mee verder. Irene rijdt er elke dag met veel plezier mee naar het werk.

September grote beurt gehad bij de Volvo dealer......geen bijzonderheden.